Rss

Fotballtrenere i Champions League

Fotball handler ikke bare om fotballspillere. Bak en gjeng med unge råtasser står det som oftest en gammel, vis mann. En mann som vet hvordan man samler styrke og bekjemper svakheter.

Fotballtreneren er ofte mye viktigere enn spillerne på banen. En skikkelig strateg kan ta et lite lag til nye høyder – et potensiale kan man alltid finne. Pep Guardiola vant både Champions League, Super Cup og Club World Cup med Barcelona. Med en slik mann bak spakene kan Bayern München se frem til et meget fremgangsrikt år. Kanskje er det nettopp Bayern man finner i finalen i år?

Chelsea blir også spennende å følge med på – The Special One er jo tilbake. Vil Jose Mourinho klare å ta Londonlaget til finalen? Mourinho har klart det med Porto, bør et stjernespekket Chelsea være vanskeligere å styre enn portugiserne? Sir Alex Ferguson tok Manchester United til seieren i Champions League hele to ganger. Hva vil David Moyes klare å vise i år? Ancelotti har tatt over som trener for Real Madrid etter å ha knust all motstand med Milan og tatt gull to ganger. Hva vil Carlo vise denne gang?

Fotballtrenerne i Champions League må forholde seg til så mye. De har et lag i fantastisk form, men et dilemma henger alltid i luften. Satser man alt på Champions League, vil spillerne være utslitte og kanskje gjøre det verre i serien. Det er her strategiene kommer inn, det er her trenerne får hodebry og må bruke all sin kunnskap på å få frem skjulte krefter i gutta. Ingen trener har vunnet Champions League mer enn to ganger. Sju ulike trenere har tatt mesterskapet hjem til sitt klubblag to ganger, men der går den magiske grensen. Mourinho har klart det med to ulike lag. Vil han bli den første treneren i historien til å ta mesterskapet tre ganger og i tillegg med tre ulike lag? Tiden vil vise, månedene vil flyte forbi men finalen er et stykke i fremtiden. Tålmodighet, tålmodighet.