Rss

Beste spillere i Champions League

Champions League som vi kjenner den i dag er en cup der spillere får stråle. Der nye stjerner blir født og gamle stjerner falmer. Over tjue år med fantastiske mål, heftige finter og store overraskelser!

Champions League er cupen av cuper.  Siden det er så mange lag som er med fra forskjellige land, får man et innblikk i hvordan fotballen utvikler seg på det lille kontinentet vårt. Hele sju av ti toppscorere i Champions League gjennom tidene har vært fra forskjellige land.

Det er her de beste lagene fra hele Europa får kjempe om plassen på tronen. Lionel Messi har scoret titalls mål i Champions League, men det er spanjolen Raul som sitter på toppen av målbøtta. Det var i Champions League vi fikk se Gerd Müller herje på 70-tallet. Det var her alle fikk møte Patrick Kluivert i sin beste form – Ajax koste seg veldig med hollenderen på laget! Alessandro Del Piero, Rivaldo, Luis Figo, ukrainske roboten Shevchenko. Lett å se for seg hvem som vinner når Cristiano Ronaldo og Real Madrid spiller gruppespill? Hos bookmakere som Bet365 er Real Madrid i hvert fall tippet som favoritter nesten uansett hvem de møter.

De beste av de beste setter seg alltid fast i minnet sammen med Champions League som helhet. Siden de største lokale heltene som oftest spiller på de beste klubbene, er det disse man ser på TV-en en gang i året. Man kan nesten forvente store overraskelser og sjokktilstand blant enkelte av favorittene! Til og med Bayern München taper jo fra tid til annen?

Champions League er det stikk motsatte av seriekamper. Her er det ikke langsiktig strategi som gjelder, her er det vakker fotball og bånn gass. Vakker fotball, ja. Fotball som bringer folk sammen, lærer oss å se forbi våre forskjeller. Lærer oss å nyte skikkelig underholdning. De beste spillerne møtes, mesterne mot mesterne og trenerne mot trenerne. Hvem blir årets beste spiller? Kun tiden vil vise.