Rss

Finalen i Champions League

Det aller, aller beste med Champions League må være at det er en årlig cup. Hvert eneste år får vi se vinnerne av sine respektive seriegull sloss om æren av å være Europeisk mester.

Siden Champions League overtok etter European Cup har vi sett tjueto finaler bli spilt. To og tjue heftige begivenheter som samlet millioner av mennesker over hele verden. Hjemme og ute i gatene, i små kafeer i fjellene og på store gårder på landet har vi samlet oss for å snakke om, se og føle fotballens underverk.

Etter titalls med actionfylte kamper blir trettio lag  redusert til to. To som får kjempe og pokalen. Real Madrid har tatt den verdifulle gullpokalen hjem hele ni ganger. Ser man dog bort fra European Cup er det bare to pokaler spanjolene har fått ta med til Madrid. Noen år tilbake så vi to engelske lag møtes for første gang i en Champions League finale. Chelsea klarte å holde tilbake Manchester United helt til ekstratiden var ute og tapte deretter på straffekonk.

Årets finale blir avholdt i Portugal, på den gigantiske Estadio da Luz i Lisboa. Lysets stadion vil se en fullspekket arena den 24. mai! Det store spørsmålet blir hvem som klarer å ta seg videre. Hvem som bekjemper regjerende mestere og lag med oppkommende stjerner på fremgang. Kan Bayern München ta sin andre pokal? Vil et engelsk lag klare seg til finalen etter fjorårets flopp?