Rss

Fotball og skader

Som så mange vet og spesielt de som spiller fotball, skader kan oppstå med jevne mellomrom. Heldigvis finnes det utallige måter å unngå skader på.

Teknikkene innenfor rehabilitering innen idretten har mangedoblet seg bare på noen tiår. Teknologien som brukes og kunnskapen til fysioterapeuter og trenere har forbedret seg betraktelig. Nå kan man spille mye uten å pådra seg skader like ofte som man gjorde før. Idrettsgleden bevares og helsen holdes intakt.

Hva skal man gjøre for å unngå skader?

For å unngå skader skal man helst benytte seg av rehabilitering og skadeforebyggende metoder som for eksempel kaldt vann etter en økt. Dette øker antall hvite blodceller i kroppen, noe som gjør at prosessen ved å reparere muskelvev går mye hurtigere. Det holder lenge med å stå 2-4 minutter i kald dusj etter en økt eller legge deg i et kaldt bad.

En annen forebyggende metode er å varme godt opp. Da blir kroppen klar til å prestere og får ikke det sjokket kroppen får om man hopper rett inn i kamp.

Gamle skader

Ofte kan gamle skader slås opp igjen og dette er utrolig irriterende. Da er det ekstremt viktig å være klar over hvor nødvendig det er for kroppen å være varm.

Klikk deg videre på nettet.