Rss

Champions League 2014

Vi er inne i vår 22. sesong av den moderne cupmesternes cup. Champions League er navnet og lagene vet du nok selv.

Dessverre får man ikke fulgt med på de første kvalifiseringsrundene på norsk TV. Her kunne man nemlig sett mye morsomt. Små lag fra hele kontinentet møtes for å måle krefter og stifte bekjentskap. Tenk så kult å se Dinamo fra Georgia score ni mål mot Streymur fra Færøyene? Eller se lille, svenske Elfsborg knuse et latvisk storlag 7-1? Disse kampene er absolutt verdt å følge med på på Betsafe. Betsafe tilbyr nemlig mer enn bare odds; du kan også følge matchene via livestream – en god løsning om matchene ikke vises på norsk TV.

Kampene er verdt å følge ikke minst fordi det er en annen type fotball. En fotball mange av oss kan relatere med, fra dagene på skolen når man gikk bort på nærmeste fotballstadion og så det lokale laget spille. I neste runde ble danske Nordsjælland knust av Zenit St. Petersburg med seks mål, mens godeste Molde spilte uavgjort mot polske Legia. Kvalifiseringsrundene er kanskje ikke like spennende som gruppespillet, men man får i hvert fall møtt lag man kanskje aldri har hørt om! Gruppespillet består nemlig av storklubber fra de største fotballnasjonene, med noen få unntak.

Gruppespillet for Champions League 2014 er allerede over og favorittene har blitt rimelig klare, selv om det er helt umulig å gjette riktig. Med lag som Barcelona, Milan, Manchester United, Bayern München og Chelsea er det ingen odds som er gode nok. Kanskje vil Galatasaray felle Chelsea? Neppe, men mulig. Olympiacos rive pokalen ut av drømmene til Manchester United? Hvem vet. Champions League 2014 blir som alle forgjengerne – bedre enn noensinne.

Det er fortsatt flere måneder med nådeløs spenning og vanvittige mål foran oss. Det er bare å holde seg fast og følge med. Gjerne med et kaldt glass foran seg og noen gode venner på alle kanter. Fotball er ikke helt fotball når vi snakker Champions League. Man kan alle ha sin favoritt, men det er kun to som står igjen i mai. Slutter man å følge med når favorittlaget ryker ut? Nei, det får man ikke lov til. Nysgjerrigheten tar kontroll over stoltheten, fordi det er ikke den det handler om. Fotball er en sport, en idrett som har blitt finpusset til det nærmest perfekte. Champions League er vår europeiske supercup. En fremvisning av kunsten å spille fotball.